Wil jij als leider het beste uit je team halen en weer volop genieten van je rol?

Programma Leidinggeven met Plezier

Van stress en geen betrokken personeel in 6 maanden naar rust en overzicht waardoor je samen met jouw team de gewenste doelen gaat halen.

Mijn USP's

Samen vooruit

Ik sta naast je, en als er iets is, hebben wij contact. Hierdoor zul je in staat zijn om door te zetten en de doelen te bereiken die we samen hebben opgesteld.

Direct resultaat

Na onze eerste afspraak heb je al nieuwe inzichten die je direct in de praktijk kunt brengen.

Continuïteit

Voor een snelle oplossing ben je bij mij niet aan het juiste adres. Wat je bij mij leert, pas je de rest van je carrière toe. Deze verandering is direct zichtbaar op de werkvloer en bij je team.

Leidinggeven met Plezier

Je bent van een uitvoerende rol doorgegroeid naar jouw huidige functie als leidinggevende. Je hebt nooit geleerd hoe je goed kunt delegeren en managen zonder dat het ten koste gaat van jezelf.

Elke week communiceer je met collega’s wat je van hen verwacht voor die week. Echter, aan het einde van de week blijkt dat de taken niet zijn uitgevoerd zoals je had gehoopt, soms zelfs helemaal niet. Daardoor neem je beslissingen om die taken zelf weer op te pakken, hoewel je weet dat je eigenlijk geen tijd hebt.

Wat als je nu eens de betrokkenheid van je team zou ervaren? Stel je voor dat je medewerkers verantwoordelijkheid nemen en met je meedenken over hoe de gestelde doelen te bereiken. Hierdoor zou je de ruimte hebben om te werken aan procesverbeteringen en de groei van je bedrijf. En, niet te vergeten, 's avonds geen telefoontjes meer ontvangen.

Het plezier in leidinggeven zou weer helemaal terugkomen, omdat je team net zo goed samenwerkt als het winnende Nederlandse elftal van het EK in 1988.

Programma Leidinggeven met Plezier

Over 6 maanden heb jij weer rust in je hoofd en overzicht in jouw agenda. Jij weet nu hoe je jouw communicatie aanpast richting elk teamlid om ze mee te krijgen naar de gewenste doelen.

Dit is wat je kan verwachten:

Plan van Aanpak

Tijdens een startgesprek van 120 minuten nemen wij de ruimte voor de plannen die jij voor ogen hebt om jouw team mee te krijgen. Voor het plan bepalen wij samen jouw ontwikkeldoel voor de aankomende 6 maanden.

Online Support

Jij krijgt toegang tot een kanaal in Teams waarin wij onze samenwerking centraliseren. Hierin kun je laagdrempelig tussentijds vragen stellen als feedback of eerder een coaching inzetten. Dit is ook mogelijk via telefoon en e-mail.

Samenwerking

In deze 6 maanden hebben wij 5 één-op-één gesprekken van 90 minuten op een locatie. Afgewisseld met 4 online gesprekken van 60 minuten. Hierbij ontvang je van mij opdrachten en tools.

DISC analyse

Wij beginnen met de basis van leidinggeven. Dit is inzicht krijgen in hoe jij dingen doet en daarmee overkomt bij jouw team. Behandel anderen zoals zij behandeld willen worden. Samen haal je betere resultaten.

Tijdsbesparing

Afhankelijk van jouw ontwikkeldoel gaan wij aan de slag met het optimaliseren van je manier van werken en automatiseren van onnodige handmatige taken. We zorgen voor meer rust in je hoofd, meer overzicht en minder stress.

Drijfveren analyse

Na 4 maanden gaan wij inzoomen op jouw motivatie, houding, voorkeur en waarden. Het is datgene wat jou beweegt om iets te doen of die keuze te maken. Door middel van drijfveren analyse halen wij naar voren waar jij energie van krijgt.

DD2022-LogoDISCcertificaat
DD2022 - Logo Drijfveren certificaat

Testimonials

Ciaran3 500x500

Ik zie dingen nu heel anders en kan veel makkelijker mijn goals bereiken

Na 2 maanden coaching van Daisy merkte ik al een groot verschil in hoe ik bepaalde situaties anders aanpak, ik geef Daisy een "5 star" rating met betrekking tot haar coaching technieken.

Ciaran McCann | Bedrijfsleider GevelNed

Ilse 500x500

Ik heb geleerd delegeren beter vorm te geven en het gevoel van grip te behouden.

De DISC analyse heeft mij vele inzichten gegeven en dit was een mooie start van de gesprekken en ontwikkeling die hierna volgde. Tijdens de gesprekken kan Daisy mij goed een spiegel voorhouden, wat doe ik nu en waarom.

Ilse Jong-Vertelman | Locatie manager van 4 verschillende kinderopvang locaties 't Herdertje

Maarten Hogeveen vierkant

Het was voor mij de aanzet tot verandering om naar mijzelf te kijken

Deze periode heb ik geleerd in veel situaties naar mijzelf te kijken. In verschillende gesprekken en berichten werd mijn communicatie anders opgevat dan ik bedoelde. Nu een half jaar later check ik nog steeds vooraf bij iemand anders of mijn boodschap juist overkomt. Bij mijn teamleden controleer ik nu ook vaker achteraf of de communicatie nog verduidelijking nodig heeft. 

Maarten HogeveenCo-Owner JustHoreca en Mede-oprichter bij Horeca Vakcollege

Jens Kooistra vierkant

Positieve feedback op de beoordelingsgesprekken gehad door een andere aanpak.

De beoordelingsgesprekken met mijn eigen team heb ik met de begeleiding van Daisy anders aangepakt. Mijn teamleden kregen ruimte voor eigen invulling van hun ontwikkeling en functioneren. Hieruit kwam positieve feedback en heb ik na jaren prettige beoordelingsgesprekken gevoerd.

Jens Kooistra | Productieleider GevelNed

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Jouw investering

De investering voor dit programma is € 3.850 (excl. btw).
Of in 2 termijnen van € 1.950 (excl. btw).

Bonus mentorschap

Als bonus ontvang je na dit programma gratis 3 maanden mentorschap ter waarde van € 435 (excl. btw). Na 6 maanden wil je niet meer stoppen met ontwikkelen en daarom geef ik jou deze maanden mentorschap cadeau.

Maatwerk

Lees je mijn aanbod en merk je dat dit nog niet volledig aansluit op jouw behoefte?

Geen zorgen! Een op maat gemaakt traject voor jou is mogelijk.

En het beste van alles? Tijdens een gesprek kan je aangeven wat je nodig hebt en ontvang je een persoonlijk aanbod.

Dus waar wacht je nog op? Laten we samen aan de slag gaan!