Medewerkers hoeven niet ziek te zijn om beter te worden!

Jij weet dit al en zet al een paar jaar interventies in als elke dag een verse mand met fruit en een gratis sport abonnement voor de medewerkers. Hierbij ben je gestart met ontwikkelgesprekken om jouw medewerkers in beweging te krijgen zodat ze op lange termijn productief en gelukkig zijn. Alleen het kost je veel tijd en levert verhoudingsgewijs weinig op. Je hebt nog steeds geen grip op het personeelsverloop en ziekteverzuim cijfers.

 

Voordelen van vitale werknemers

Er is de afgelopen decennia al flink wat onderzoek gedaan naar wat de winst is van vitale medewerkers. Zo blijkt onder meer dat werk maken van vitaliteit ertoe bijdraagt dat medewerkers gemotiveerder, creatiever en ook productiever zijn. En uiteraard profiteert een organisatie daarvan. Niet alleen is het aantrekkelijk om voor een vitale organisatie te werken, ook is zo’n onderneming in staat de toenemende concurrentie het hoofd te bieden.

Vitaliteitsprogramma

Het bedenken en opzetten van een vitaliteitsprogramma is niet eenvoudig en daarmee help ik je graag als Vitaliteitsadviseur. Deze opleiding heb ik dit jaar afgerond en de grootste les is dat een vitaliteitsprogramma maatwerk is. De juiste aanpak is belangrijk om het thema vitaliteit een begrip binnen jouw organisatie te laten worden, draagvlak te creëren, goede resultaten te boeken en door te voeren in het HR-beleid van de organisatie!

Wat doet een Vitaliteitsadviseur?

Een Vitaliteitsadviseur kun je zien als een specialist op het gebied van vitaliteitsmanagement. Als Vitaliteitsadviseur ben ik in staat om bedrijven op het niveau van directie en management te adviseren en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een vitalere werkomgeving.

Om een vitale organisatie te realiseren, is een visie nodig. Maar ook beleid dat daarop is afgestemd, met de juiste voorwaarden en daarbij passende activiteiten. Ik kan organisaties daarin bijstaan en ervoor zorgen dat vitaliteit onderdeel wordt van het DNA van een bedrijf.

Dat betekent dat ik als adviseur ervoor kan zorgen dat op een procesmatige manier beleid wordt gemaakt die aansluit bij de visie en missie van een bedrijf. Ik kan helpen inzichtelijk te maken wat investeren in vitaliteit oplevert. Hiervoor zet ik de KoBa-DI tool in.

 

Wil je verder aan de slag om preventief ziekteverzuim aan te pakken en jouw medewerkers beter te maken?
Bekijk mijn Strategiesessie Vitaliteit of neem direct
contact op!

TERUG NAAR ALLE ARTIKELEN